СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦВЕТЯ И СЕМЕНА

Как да оптимизираме бизнеса си с цветя и семена

СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦВЕТЯ И СЕМЕНА

Бизнесът с цветя и семена става все по-актуален в последните две години на социална изолация. Паралено с това расте и нуждата от автоматизация на процесите с помощта на професионален софтуер. 

Значението на дома и градината нараства осезаемо. Хората прекарват все-повече време вкъщи и е разбираем стремежът им за аранжиране на жизнените пространства с естествена растителност и запазване на връзката с природата. Традиционен потребител в сегмента са и специалните събития от затворен тип като сватби, годишнини, откривания и др., често изискващи сериозна декорация с цветя. За късмет те не са засегнати от драстични ограничения както публичните мероприятия, затова остават надежден канал за бизнеса.

Вносът преобладава при търговията както при цветята, така и при семената. Традиционни вносители са Белгия, Холандия и др.  Може да се каже, че сериозната конкуренция е предизвикателство за местните производители, които все още търсят своето достойно място в бранша, изтъквайки предимства като богат асортимент от редки видове,  престижни сертификати за качество, висококвалифициран персонал в магазините и избор на свързани продукти като градински инструменти и торове например. 

Въпреки добре развитите технологии за съхранение и транспортиране, цветята са продукт с къс срок на годност, което изисква добро управление при дистрибуцията и доставките по търговски обекти или специални събития, така че да бъде сведен до минимум бракуваният продукт. Сходна е ситуацията при семената, чиито продажби следват сезонен принцип, при което закъснение на определен внос например може да бъде пагубно за търговеца. 

В това начинание от ключово значение е въвеждането на специализиран бизнес софтуер,

който да оптимизира редица процеси при планирането на финансите, доставките и работата на търговците, така че да сведе до минимум човешките грешки и нереализираната стока.  При внос от Европейския съюз програмата извършва автоматична калкулация на еко такси и ДДС ставки. Не трябва да се забравят и Интрастат декларациите, за които софтуерът може да улесни търговеца с експорт на справки при подаване към НАП.  

Дейта Плюс 360 ЕРП притежава всички тези функционалности, и много повече.

Дейта Плюс Мобилен Склад Ви дава възможност да управлявате, контролирате и развивате всеки аспект от логистиката в склада.

Дейта Плюс Мобилен Търговец Ви позволява да планирате, подреждате, следите и отчитате всеки детайл от търговската дейност на Вашите представители.

____________________________

Потърсете ни на тел. 0884 501 578 или ни пишете на  office@dataplus-bg.com.

Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook, Linkedin

Още по темата

ЕРП СИСТЕМА ЗА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

Медицинските изделия по дефиниция са  технологични продукти, прилагани за лечение, диагностика или хирургични операции. Диапазонът им е изключително широк – от термометри и пластири до високотехнологични импланти и протези, скенери, ендоскопи и друга апаратура заедно с прилежащия й софтуер. Световната…

Прочети повече

СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

Когато избираме софтуер за търговия на цигари е важно да сме запознати с основните фактори, които влияят на търговията с тютюневи изделия, а именно, политиките по акцизно облагане, държавното субсидиране и противодействието на незаконната търговия. Пазарът е регулиран, като приходите…

Прочети повече

ЕРП СИСТЕМА ЗА БИТОВА ХИМИЯ И ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ

Компаниите на пазара на хигиенни и битови препарати отчитат двуцифрени и трицифрени ръстове на повечето си продукти.  Над една трета от потребителите чистят дома си всеки ден, а бизнес и административните площи – на няколко часа. Очаква се потреблението да…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: