СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

Специализирана програма за търговия с цигари, тютюневи изделия и вайпове

СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

Когато избираме софтуер за търговия на цигари е важно да сме запознати с основните фактори, които влияят на търговията с тютюневи изделия, а именно, политиките по акцизно облагане, държавното субсидиране и противодействието на незаконната търговия. Пазарът е регулиран, като приходите от тютюневи изделия от акцизи и ДДС допринасят за данъчните приходи с между 9 и 10 % годишно. Строгата регулаторна рамка и високата масовост на продукта довежда маржовете до минимум (около 5-6%), което налага изключително високата ефективност на фирмите в сектора.

България е на второ място в ЕС по масовост на тютюнопушенето, като активни пушачи са 36 % от населението. Нова тенденция от последните години, която следва да се отбележи, е появата на електронни системи за доставка на никотин  – електронни цигари и други бездимни продукти и продукти за пушене без никотин, или т.нар. „вайпове“. За 2020 г. те отбелязват ръст от 25% и потребители от над 150 хиляди души в България. Тази година се очаква потребителите на електронни средства да достигнат 55 милиона в световен мащаб. Очаква се около 15% от пушачите да преминат на алтернативи в следващите 5-10 години.

Изделия за пушене и цигари се продават в лицензирани търговски обекти и складове от всякакъв мащаб, лицензирани за продажбата им – от хипермаркети до квартални павилиони и дистрибуцията е ключова за успеха на търговците. Лидерите на пазара (Карелия и Филип Морис) работят с редица складове на едро и постигат нумерична дистрибуция от близо 90%.

Търговският софтуер има за основна цел да подобрява най-важните аспекти на търговията с тютюневи изделия:

Да подобрява цялостния процес на приемане и продажба на стоки. Да създава правила (напр: цигарите се въвеждат на стекове и софтуерът ограничава продажбата на единични бройки кутии). Да генерира всякакви вътрешнофирмени и счетоводни справки. Софтуер за търговия с цигари и тютюневи изделия е задължително да отговаря на условията по европейската директива за Track & Trace – проследяемостта на всеки продукт по дистрибуционната верига. 

Софтуерът на Дейта Плюс поддържа всички тези функции и освен основните търговски процеси по доставки, продажби, съхранение, промоции, ценови политики и др., специализира надълбоко и в обслужването на мобилните екипи . Чрез Дейта Плюс 360 Мобилен Търговец търговските представители могат да получават информация за наличните количества в различните складове, преглеждат информация за клиентите си, съставят заявки, продажби и много други функции, които улесняват отчетността, проследимостта и намаляването на човешките грешки.

Дейта Плюс 360 ЕРП притежава всички тези функционалности, и много повече.

Дейта Плюс Мобилен Склад Ви дава възможност да управлявате, контролирате и развивате всеки аспект от логистиката в склада.

Дейта Плюс Мобилен Търговец Ви позволява да планирате, подреждате, следите и отчитате всеки детайл от търговската дейност на Вашите представители.

____________________________

Потърсете ни на тел. 0884 501 578 или ни пишете на  office@dataplus-bg.com.

Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook, Linkedin

Още по темата

ЕРП СИСТЕМА ЗА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

Медицинските изделия по дефиниция са  технологични продукти, прилагани за лечение, диагностика или хирургични операции. Диапазонът им е изключително широк – от термометри и пластири до високотехнологични импланти и протези, скенери, ендоскопи и друга апаратура заедно с прилежащия й софтуер. Световната…

Прочети повече

ЕРП СИСТЕМА ЗА БИТОВА ХИМИЯ И ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ

Компаниите на пазара на хигиенни и битови препарати отчитат двуцифрени и трицифрени ръстове на повечето си продукти.  Над една трета от потребителите чистят дома си всеки ден, а бизнес и административните площи – на няколко часа. Очаква се потреблението да…

Прочети повече

КАК ДА ИЗБЕРЕМ BUSINESS INTELLIGENCE (BI) СИСТЕМА

Всеки бизнес има нужда от BI софтуер, който ще даде възможно най-прецизния поглед върху данните и ще улесни анализа им максимално. Списъкът с критерии при избора на BI софтуер трябва да включва точки, свързани с архитектура, източници на данни, администриране,…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: