БИЗНЕС СОФТУЕР ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ НА МЕСО И КОЛБАСИ

Оптимизирайте бизнеса си с месо и колбаси

БИЗНЕС СОФТУЕР ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ НА МЕСО И КОЛБАСИ

Бизнес софтуер за оптимизация на различни бизнес процеси често се използва в месопреработвателната промишленост в България.  

Това е бързо развиващ се сектор, обхващащ индустриални и малки кланици и птицекланици за прясно месо, месопреработвателни предприятия  и  предприятия за мляно месо и месни заготовки. В отговор на непрекъснато нарастващото потребление на месо в световен и национален мащаб, главните участници на българския пазар предлагат богат асортимент от месни продукти от разфасовано и мляно месо, колбаси, пушени и сурово-сушени деликатеси и консерви. Крайният продукт от единица животно обикновено са различни видове месо с различно качество и съответно цена. За да може производителят да изчисли разходите за отглеждането му, той може да се довери на специализиран софтуер, в който да се заложат различни видове краен продукт като например прясно месо от бут, врат, ребра или субпродукти, които се влагат в колбаси. 

Тъй като локалното производство не успява да задоволи докрай търсенето,

някои компании реализират и внос на месо и заготовки, най-често от Аржентина и Бразилия.

При внос от държави извън ЕС транспортните разходи, митата и таксите  обикновено имат сериозен дял при формирането на себестойност на единица продукт. За нейното точно изчисляване на помощ идва специализираният софтуер, който за целта извършва и калкулация на еко такси и ДДС ставки, дава възможност и за експорт на справки за Интрастат декларации. 

Късият срок на годност на месото изисква прецизно управление на снабдяването със суровина, производството, транспорта и потреблението с помощта на бизнес софтуер.

С всички тези логистични особености по веригата, запазването на храната свежа и безопасна за консумация е особено предизвикателство. За да урегулира този процес, с  присъединяване на България към ЕС, месопреработвателният бранш е един от първите  отрасли на хранително-вкусовата промишленост, който въвежда единния стандарт HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) като най-ефективния начин за контрол на рисковете, свързани с безопасността на храните при тяхното приготвяне и обработка. Изискванията по НАССР заедно с директивите на БАБХ обикновено са предизвикателство пред предприятията.

За нуждите на НАССР, бизнес софтуерът осигурява проследимост на лота на основната суровина в готова продукция.

Например при производство на пилешки хапки е важно да има проследимост от кой производител и страна на произход е вложеното в готовия продукт пилешко месо. В системата може да се създават рецепти – например  за пилешките хапки са нужни пилешко месо, червен пипер, брашно. За всяка от вложените суровини има партиди в системата, но може да се каже, че пилешкото месо отговаря за основния лот на пилешките хапки. По този начин програмата ще знае, че като формира партида за пилешки хапки, трябва да вземе основния лот на пилешкото месо. Благодарение на функцията за формиране на вътрешна партида според зададения от потребителя формат, софтуерът ще включи в новата партида на пилешките хапки лота на пилешкото месо.

За да могат да се събразят със стриктните срокове на търговските вериги, от изключителна важност за доставчиците е прецизното управление на складовите процеси, което с помощта на складов бизнес софтуер  може надеждно и бързо да оптимизира доставките, производителността и да минимизира човешките грешки. 

Дейта Плюс 360 ЕРП притежава всички тези функционалности, и много повече.

Дейта Плюс Мобилен Склад Ви дава възможност да управлявате, контролирате и развивате всеки аспект от логистиката в склада.

Дейта Плюс Мобилен Търговец Ви позволява да планирате, подреждате, следите и отчитате всеки детайл от търговската дейност на Вашите представители.

____________________________

Потърсете ни на тел. 0884 501 578 или ни пишете на  office@dataplus-bg.com.

Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook, Linkedin

Още по темата

ЕРП СИСТЕМА ЗА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

Медицинските изделия по дефиниция са  технологични продукти, прилагани за лечение, диагностика или хирургични операции. Диапазонът им е изключително широк – от термометри и пластири до високотехнологични импланти и протези, скенери, ендоскопи и друга апаратура заедно с прилежащия й софтуер. Световната…

Прочети повече

СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

Когато избираме софтуер за търговия на цигари е важно да сме запознати с основните фактори, които влияят на търговията с тютюневи изделия, а именно, политиките по акцизно облагане, държавното субсидиране и противодействието на незаконната търговия. Пазарът е регулиран, като приходите…

Прочети повече

ЕРП СИСТЕМА ЗА БИТОВА ХИМИЯ И ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ

Компаниите на пазара на хигиенни и битови препарати отчитат двуцифрени и трицифрени ръстове на повечето си продукти.  Над една трета от потребителите чистят дома си всеки ден, а бизнес и административните площи – на няколко часа. Очаква се потреблението да…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: