СКЛАДОВА ПРОГРАМА ЗА МЛЕЧНА ПРОМИШЛЕНОСТ

Устойчивост и растеж на бизнеса с помощта на складов софтуер

СКЛАДОВА ПРОГРАМА ЗА МЛЕЧНА ПРОМИШЛЕНОСТ

Добрата складова програма автоматизира процесите в динамичната среда на устойчив растеж

Млечната промишленост обединява предприятия за производство на продукти от мляко – масло, пълномаслени млечни продукти, сирене, сладолед и др. България е добила световна слава със своите единствени по рода си млечни продукти – кисело мляко, кашкавал, бяло саламурено сирене. Традициите в производството им са дългогодишни, както и отличното им представяне на международните пазари, дължащо се най-вече на уникалната за географските ни ширини млечнокисела бактерия лактобацилус булгарикус. Тя е продавана успешно още по соц време под формата на закваска в редица държави с лиценз за производство на българско кисело мляко. Зад тази успешна продукция стоят сериозни технолози, базирани в научно-изследователските звена и млекопреработвателните дружества, възникнали през 60-те години у нас.

Техните разработки за висококачествени млечни продукти са предпоставка секторът да е един от най-устойчивите у нас през годините, със съществен дял на износа зад граница.

Икономическите и политически промени в началото на 1990 г. намират отражение и в млечната промишленост като много от структурите в сектора се преобразуват и/или приватизират, но кадровият потенциал е съхранен въпреки трудностите. В днешни дни, с все по-широкото познание за ролята на пробиотиците за здравето на човешкия микробиом, наред със закваските и традиционните млечни продукти, обект на изследователската работа са и функционални храни за профилактично и лечебно хранене.

Съхранението, транспортът и доставките са сред най-сериозните предизвикателства пред производителите и търговците в сектора, които имат задължението да спазват строгите изисквания на големите търговските обекти за обеми и срокове за доставка. От ключово значение са и изискванията за безопасност на храните по международния стандарт НАССР и родната БАБХ.

Добрата складова програма гарантира надеждна логистика за доставка и пласмент на продукцията в срок, проследяване на партидите за минимизиране на брака и човешките грешки.

Благодарение на специален модул софтуерът осигурява проследимост на лота на основната суровина в готова продукция.
Складовият софтуер дава възможност и за следене на складова наличност едновременно в две мерни единици на готовата продукция. Например, ако продавате вакуумирано сирене в кг и Ви е необходима информация едновременно за наличните бройки и колко кг има. Понеже всяка бройка има различно тегло, софтуерът позволява паралелното следене на складовата наличност и в двете мерни единици.

 

Дейта Плюс 360 ЕРП притежава всички тези функционалности, и много повече.

Дейта Плюс Мобилен Склад Ви дава възможност да управлявате, контролирате и развивате всеки аспект от логистиката в склада.

Дейта Плюс Мобилен Търговец Ви позволява да планирате, подреждате, следите и отчитате всеки детайл от търговската дейност на Вашите представители.

____________________________

Потърсете ни на тел. 0884 501 578 или ни пишете на  office@dataplus-bg.com.

Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook, Linkedin

Още по темата

ЕРП СИСТЕМА ЗА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

Медицинските изделия по дефиниция са  технологични продукти, прилагани за лечение, диагностика или хирургични операции. Диапазонът им е изключително широк – от термометри и пластири до високотехнологични импланти и протези, скенери, ендоскопи и друга апаратура заедно с прилежащия й софтуер. Световната…

Прочети повече

СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

Когато избираме софтуер за търговия на цигари е важно да сме запознати с основните фактори, които влияят на търговията с тютюневи изделия, а именно, политиките по акцизно облагане, държавното субсидиране и противодействието на незаконната търговия. Пазарът е регулиран, като приходите…

Прочети повече

ЕРП СИСТЕМА ЗА БИТОВА ХИМИЯ И ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ

Компаниите на пазара на хигиенни и битови препарати отчитат двуцифрени и трицифрени ръстове на повечето си продукти.  Над една трета от потребителите чистят дома си всеки ден, а бизнес и административните площи – на няколко часа. Очаква се потреблението да…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: