2 стъпки, за да се интегрирате се с вериги като LIDL през EDI

Вижте как може да осъществявате документооборати си с големите вериги

2 стъпки, за да се интегрирате се с вериги като LIDL през EDI

Вече много търговски вериги осъществяват документооборота си чрез системите EDI.

Ако не знаете какво е EDI, може да научите в нашата статия тук.

Сред тях са: Билла България, Метро Кеш енд Кери, Фантастико, Кауфланд България, Максима България, Баумакс България, Мосю Бриколаж, Технополис България, Практикер Ритейл,, ДМ България, ОМВ България, ЕКО България и др.

За част от тези вериги обменянето на документи през системите EDI е пожелателно, а за други – задължително. Все повече обаче стават вторите.

Как всъщност да се интегрирате например с LIDL през EDI?

  1. Започнете да използвате някоя от платформите EDI в България.

Припомняме Ви, че в България има два такива виртуални центъра за обмен на данни:

  • Единият е ЕCOD/ CoMarch EDI,  чийто създатели са полската фирма COMARCH, а техният партньор- разпространител за България е фирма Елтрейд.
  • Другата платформа е eXite, който се предоставя в България от фирма Acsior LTD.

Вие може да станете клиент, на която и от двете платформи. Не е задължително да е същата като тази, която съответната верига е избрала за работа.

  1. Започнете да теглите документите за заявки от съответната верига, например LIDl през ЕDI

Вие получавате заявките от веригата в платформата EDI, която сте избрали. На същото място прикачвате документите , които искат да достигнат до веригата.

!!! Не забравяйте да спазвате указанията за реквизитите, на които държи всяка отделна верига.

Естествено има и начин за автоматизиране на този процес. Стига да работите със софтуер за управление на бизнеса като Дейта плюс 360 ERP, който да разполага с възможност за интеграция с някоя от двете предлагани EDI платформи в България.

Този вариант е значително по-лесен и удобен за Вас. Само да направим една вметка. Преди да изберете с коя EDI платформа да работите е добре да проверите Вашето ERP (складова програма или счетоводна програма) с коя от двете поддържа връзка. Ние лично сме разработили интеграция, както с ЕCOD/ CoMarch EDI на Елтрейд, така и с eXite на Acsior LTD.

В това видео сме се опитали да демонстрираме как се случва това.


Когато работите с вериги като LIDL през EDI или не, има още много други неща, върху които трябва да помислите. Преди време писахме по темата (вижте тук) без да имаме претенции да сме били изчерпателни. За всякакви софтуерни въпроси можем да бъдем още по-изчерпателни в лични разговори.

Свържете се с нас на тел. 0884 501 578 или като ни пишете на office@dataplus-bg.com

Не забравяйте да последвате нашата Facebook страница, както и YouTube канала ни, за да получавате актуална информация.

 

Още по темата

Електронни фактури – законни ли са?

Краткият отговор е “да”.  На първо място нека кажем, че това, че изпращате фактури по електронен път, не означава непременно, че изпращате електронни фактури. В тази статия ще се спрем именно върху това какво означава електронна фактура и кое я…

Прочети повече

SAF-T в България

Стандартът SAF-T в България е в процес на въвеждане. SAF-T е съкращение от „Standard Audit File for Tax“ или в превод – „Стандартен одитен файл за данъчни цели“. По друг начин казано, това е международен стандарт за електронен обмен на…

Прочети повече

Три неща, по които се отличава една BI система

Какво отличава една BI система от другите инструменти за генериране на справки? Нека първо Ви припомним какво е това чудо – BI система. BI е съкратено от Business Intelligence. Сравнително разбираем и близък превод би бил „бизнес разузнаване“. Това са…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: