ЕРП СИСТЕМА ЗА БИТОВА ХИМИЯ И ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ

Софтуер за производство и търговия с битови препарати и санитарни материали за дома

ЕРП СИСТЕМА ЗА БИТОВА ХИМИЯ И ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ

Компаниите на пазара на хигиенни и битови препарати отчитат двуцифрени и трицифрени ръстове

на повечето си продукти.  Над една трета от потребителите чистят дома си всеки ден, а бизнес и административните площи – на няколко часа. Очаква се потреблението да продължи да расте стабилно и в следващите 5 г. Препаратите за почистване на дома и дезинфекция и хигиенните материали са продукти от първа необходимост. Такива са прахове и течности за пране, препарати за съдомиялни, за почистване на различни повърхности и др. Потреблението на почистващи препарати и хигиенни материали е в невероятен подем. За да се запази тази тенденция, компаниите в бранша все повече разчитат на комплексна ерп система за управление на бизнес процесите. 

Пазарът е зрял, трудно се налагат нови продукти, хората се доверяват на проверени марки

Промоциите са ключови, особено в ниския ценови клас. Наблюдават се и тенденции към търсене на продукти, щадящи околната среда и с естествени съставки, както и към изнасяне на търговията онлайн. Все повече се търсят по-големи разфасовки и се наблюдава завръщане на търговията през малките магазини.

Водещите канали за продажба на битова химия и хигиенни материали са два.

Лидерът безспорно са супермаркетите. През този канал излизат най-много от продажбите в сектора. Големите вериги имат установени процедури и процеси, и изискват от партньорите си да отговарят на стандартите, за да продават при тях. Именно затова е важно използваният софтуер да има възможност да прави експорти за големите вериги, или да се синхронизира с използваната от хипермаркетите EDI електронна платформа за обмен на данни без необходимост от уеднаквяване на артикулните кодове, като по този начин отпечатва документацията според изискванията на веригите.

Другият канал за търговия, който изисква управление с помщта на ЕРП система, са кварталните магазини, минимаркети и специализирани магазини за битова химия и перилни препарати. За да се покрие този канал, за търговеца на едро/производителя, е от изключителна важност да разполага с мобилни търговци/представители за разнос по обекти. За този процес, от есенциално значение е софтуерът да поддържа контрол чрез GPS координати, с маршрутизация и карти, извършване на отчети, заявки и продажби от мобилни устройства. Само така може да бъде създадена здрава и проследяема дистрибуционна рамка.

 

Дейта Плюс 360 ЕРП покрива синхронизацията с големи вериги. Дейта плюс мобилен търговец обезпечава напълно работата на търговските представители. Освен всичко това, Дейта Плюс 360 поддържа и пълния спектър на функциите, свързани с търговията –  доставки, продажби, пълно обслужване на склада и редица специфични за Вашия бизнес процеси. 

 

Дейта Плюс 360 ЕРП притежава всички тези функционалности, и много повече.

Дейта Плюс Мобилен Склад Ви дава възможност да управлявате, контролирате и развивате всеки аспект от логистиката в склада.

Дейта Плюс Мобилен Търговец Ви позволява да планирате, подреждате, следите и отчитате всеки детайл от търговската дейност на Вашите представители.

____________________________

Потърсете ни на тел. 0884 501 578 или ни пишете на  office@dataplus-bg.com.

Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook, Linkedin

Още по темата

ЕРП СИСТЕМА ЗА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

Медицинските изделия по дефиниция са  технологични продукти, прилагани за лечение, диагностика или хирургични операции. Диапазонът им е изключително широк – от термометри и пластири до високотехнологични импланти и протези, скенери, ендоскопи и друга апаратура заедно с прилежащия й софтуер. Световната…

Прочети повече

СОФТУЕР ЗА ТЪРГОВИЯ НА ЦИГАРИ И ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

Когато избираме софтуер за търговия на цигари е важно да сме запознати с основните фактори, които влияят на търговията с тютюневи изделия, а именно, политиките по акцизно облагане, държавното субсидиране и противодействието на незаконната търговия. Пазарът е регулиран, като приходите…

Прочети повече

КАК ДА ИЗБЕРЕМ BUSINESS INTELLIGENCE (BI) СИСТЕМА

Всеки бизнес има нужда от BI софтуер, който ще даде възможно най-прецизния поглед върху данните и ще улесни анализа им максимално. Списъкът с критерии при избора на BI софтуер трябва да включва точки, свързани с архитектура, източници на данни, администриране,…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: