Ясни са окончателните правила за финансиране на ERP системи и складови модули

От днес до 19.12.22 г. ще могат да бъдат подавани документи за безвъзмездно финансиране с от 3 000 лв. до 20 000 лв. на ИКТ проекти.

Ясни са окончателните правила за финансиране на ERP системи и складови модули

От днес, 17.10.22 г. до 19.12.2022 г. можете да подавате документи, за да финансирате софтуера си по Втората процедура от Плана за възстановяване. Това е програмата „BG-RRP-3.005 – Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия“. Както вече Ви съобщихме, предвидено е безвъзмездно финансиране на ERP системи и складови модули, както и в онлайн магазини на едро и на дребно. Предвидените суми са от 3 000 лв. до 20 000 лв. без самоучастие.

В окончателните правила за участие в процедурата има промени в критериите за оценка на кандидатите.

Всъщност новите критерии дават шанс на повече компании да се възползват от безвъзмездното финансиране. Пълната информация за условията за кандидатстване може да откриете тук, а критериите за оценяване – тук.

Вече сте се допитали до консултант за финансирането? И сте получили негативен отговор относно допустимостта Ви по тази процедура?

Съветваме Ви сега да поискате повторна оценка. Това е така, тъй като критериите са по-благосклонни в окончателните правила на процедурата.

Все още не сте обмислили сериозно опцията да търсите финансиране на ERP системи и складови модули?

Съветваме Ви да го направите сега. Критериите за оценка на кандидатите са постижими. Сумите, които са определили за различните групи услуги може да се каже, че съответстват на пазара.

Софтуерните услуги, за които може да търсите финансиране, както и процесът, който трябва да извървите са същите, за които вече Ви писахме. В момента обработваме записа от Webinar-a, който проведохме в петък, 14.10.22 г.. Още сега може да видите частта, в която г-жа Халембакова, нашият управител,  дава разяснения относно самата програма в нашия YouTube канал.

По време на Webinar-a тя демонстрира и основните функционалности на  всички продукти на Дейта плюс, които са допустими за финансиране по тази програма. Скоро ще публикуваме най-важното от него. А ако искате да получите целия запис, пишете ни на contact@dataplus-bg.com. С радост ще го споделим.

 

 

 

Още по темата

SAF-T – разясненията направо от източника

С позволението на БАИТ, Българска aсоциация по информационни технологии, публикуваме разяснителната статия във връзка с въвеждането на т.н. стандартен одитен файл за данъчни цели в България. Тя е подготвена и предоставена от Ърнст и Янг България.  Компанията е член на…

Прочети повече

Демонстрация на модула „Автоматизиран анализ на задължение за деклариране на превоз на стоки с висок фискален риск“

Заповядайте в понеделник, 22.01.2024 г. от 15.00 до 15.30 ч., на нашата онлайн демонстрация на най-новия ни модул към системата Дейта плюс 360 ERP: „Автоматизиран анализ на задължение за деклариране на превоз на стоки с висок фискален риск“ Той Ви…

Прочети повече

Семинар „Автоматизация на процеса по деклариране на превоз на стоки с висок фискален риск с Дейта плюс 360 ERP“

Заповядайте на онлайн срещата, посветена на Наредба 5 от ЗДДС, която регламентира процеса на превоз на стоки с висок фискален риск, която организираме на 8.01.2024 г. от 15:00 ч. в Zoom. Какво ще научите в нашия онлайн семинар? В първата…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: