„Ежедневен архив на ERP базата – Вашата гаранция за сигурност и производителност“

„Ежедневен архив на ERP базата – Вашата гаранция за сигурност и производителност“

В епохата, в която кибератаките стават все по-чести, защитата на вашата ERP база данни става неотложна необходимост. Все още много организации пренебрегват ежедневното архивиране на своите данни, излагайки се на потенциални загуби, временни прекъсвания и невъзможност за възстановяване. В тази статия отново ще насочим вниманието Ви към важността от архив на ERP, ще Ви дадем някои препоръки и ще се спрем конкретно на процедурата, която трябва да следвате, ако работите с Дейта плюс 360 ERP.

Какво е архив на ERP и защо е важно?

Архивирането на данни е процесът на съхранение на копие от вашaта ERP база. Този процес не е просто техническа формалност, а предпазен механизъм, който гарантира, че в случай на хардуерна грешка, хакерска атака или човешка грешка, вие имате достъп до актуални данни и може бързо да възстановите нормалната си дейност.

Защо е важно ежедневния архив на ERP?

1. Защита от загуба на данни: Най-основната и важна причина да архивирате вашите бази данни е защитата им от възможни загуби. То ще ви позволи бързо възстановяване на данните и минимизиране на времето за прекъсване на дейността.

2. Съответствие с регулации и закони:  Правилното архивиране не само ви помага да спазите законовите изисквания, но и ви осигурява доказателства в случай на проверка или съдебно разглеждане.

3. Оптимизация на производителността: Архивирането позволява оптимално управление на пространството за съхранение на данни. С постоянното разтворяване на стари или неизползвани данни в архив, освобождавате ресурси и подобрявате производителността на системата си.

4. Защита от зловредни атаки: Архивирането не само предоставя защита срещу загуби от технически проблеми, но и осигурява защита от кибератаки. В случай на рансъмуер атака, където данните са криптирани и изискват заплащане за декриптирането, архивите могат да послужат като резервно копие.

5. Дългосрочно съхранение на информацията: Базите данни често съдържат информация, която трябва да бъде съхранена за продължителен период от време съгласно законовите изисквания или бизнес нужди. Архивирането предоставя възможност за устойчиво и сигурно съхранение на тази информация.

Препоръки за Ефективно Архивиране:

  1. Автоматизирайте: Използвайте инструменти за автоматизиране, които да осигурят ежедневното архивиране, без допълнителни трудности от ваша страна.
  2. Съхранявайте Архивите на няколко места: Разгледайте възможността за съхранение на архивите на минимум 2 места. Това ще Ви даде допълнителна сигурност. Със сигурност трябва да е и на различно място от сървъра, на който е инсталирано ERP-то Ви.
  3. Архивирайте възможно най-често: Правете архив ежедневно. Това ще намали количеството загубена информация.
  4. Редовни Проверки и Тествания: Проверявайте и тествайте редовно процесите на архивиране, за да се уверите, че те функционират правилно и безпроблемно.

    Как е реализирано архивирането в Дейта плюс 360 ERP?

     

    Закупувайки Дейта плюс 360 ERP, Вие получавате и т.н. архиватор. Той се наглася за автоматично изпълнение в определен от Вас интервал. Във видеото сме се опитали да Ви покажем как се случва това:

И все пак, нашите консултанти са на Ваше разположение, ако предпочитате те да поемат задачата и при всякакви друг въпроси по темата.

ВАЖНО:

Ваша отговорност е да се уверите, че архивът е прехвърлен и на различно място от сървъра.

Ежедневното архивиране на база данни на Вашето ERP не е само задължителна стъпка за сигурност, но и инвестиция в устойчивостта на вашия бизнес. Не пренебрегвайте този ключов елемент от вашата информационна стратегия – съхранените данни са съхранени възможности и сигурност за бъдещето на вашия успех.

Още по темата

SAF-T – разясненията направо от източника

С позволението на БАИТ, Българска aсоциация по информационни технологии, публикуваме разяснителната статия във връзка с въвеждането на т.н. стандартен одитен файл за данъчни цели в България. Тя е подготвена и предоставена от Ърнст и Янг България.  Компанията е член на…

Прочети повече

Демонстрация на модула „Автоматизиран анализ на задължение за деклариране на превоз на стоки с висок фискален риск“

Заповядайте в понеделник, 22.01.2024 г. от 15.00 до 15.30 ч., на нашата онлайн демонстрация на най-новия ни модул към системата Дейта плюс 360 ERP: „Автоматизиран анализ на задължение за деклариране на превоз на стоки с висок фискален риск“ Той Ви…

Прочети повече

Семинар „Автоматизация на процеса по деклариране на превоз на стоки с висок фискален риск с Дейта плюс 360 ERP“

Заповядайте на онлайн срещата, посветена на Наредба 5 от ЗДДС, която регламентира процеса на превоз на стоки с висок фискален риск, която организираме на 8.01.2024 г. от 15:00 ч. в Zoom. Какво ще научите в нашия онлайн семинар? В първата…

Прочети повече

За повече информация,
моля свържете се с нас на: